Gana Bebek Sepetiyle Tanıştınız mı?
Gana Bebek Sepetlerimizle Tanıştınız mı?
Yenidoğan bebeğim için neden bebek sepetini seçmeliyim?
Bebeğiniz 0-4 ay arasında size sıksık ihtiyaç duyacağından, siz nereye giderseniz onu da yanında götürmeniz gerekecektir. Aynı zamanda yenidoğan bebekler günün büyük bölümünü uyuyarak geçirdikleri için bebek sepetleri sayesinde onun konforunu bozmadan mekan değiştirebilirsiniz. Evin içinde oda oda dolaşırken hantal bir salıncak ya da beşiktense sepeti taşıması daha kolay olacaktır.
İlk 4 ay bebek uyumak ve güvende kalmak için beşik, sepet ve elektronik sallanır yataklar ve benzeri yerleri kullanacaktır. Sadece 4 ay için çok fazla para harcamak istemeyenler için sepet seçenekler arasında çoğu zaman en ekonomik olan kalmaktadır. Aynı zamanda diğer seçeneklere göre daha az yer kaplar.
Bebeğinizin sepeti kullanma süresi dolduktan sonra sepeti yenidoğan başka bir bebeğe devredebileceğiniz gibi evde de depolama için ya da evcil hayvan yatağı olarak ya da başka şekillerde de değerlendirerek sürdürülebilirliğini sağlayabilirsiniz.
Bebeğinizin odasını hazırlarken nelere dikkat etmeniz gerektiğiyle ilgili daha detaylı bilgilere linke tıklayarak ulaşabilirsiniz.
Bolga Bebek Sepeti Nedir, Nerede Üretilir?
Bolgatanga (Bolga olarak bilinir) Afrika’da Gana’nın yukarı doğu kısmında bulunan bir şehirdir. Bu bölge düzensiz yağış ve sert hava koşulları nedeniyle geniş tarım faaliyetleri için elverişli değildir. Bu nedenle halk sepet dokuma, deri işçiliği gibi el sanatlarına yönelmiştir. Bolga Gana’nın el sanatları merkezi olarak bilinir. El sanatlarıyla ilgili kurulan büyük bir pazarları vardır. Dokumacılık nesilden nesile aktarılmış olan geleneksel bir beceridir. Bolga bebek sepetleri buradaki ve civar köylerdeki yetenekli zanaatkarlar tarafından üretilmektedir. 1 adet bebek sepetinin dokunması yaklaşık 6 günü bulmaktadır.
Bolga Bebek Sepeti Hangi Malzemelerden Üretilir?
Sepetler bu bölgede bolca yetişen ‘elephant grass’tan (fil çiminden) yapılmaktadır. Filler çoğunlukla bu bitkileri tercih ettiğinden bitki bu adı almıştır. Bu sağlam bitki mevsimsel olarak hasat edilerek güneşte kurutulur. Bitkisel ve toksik olmayan boyalarla elle boyanarak renklendirilir. Sepetler çift dokunmuştur, esnek ve dayanıklıdır. Dokuma işi tamamlandıktan sonra kalan otların herbiri dikkatlice kesilerek sepet kolları tamamlanır ve daha sonra kulplar üretilir. Sepet kulpları genellikle dağ keçilerinin derilerinden üretilmiştir. %100 gerçek deridir. Dağ keçileri buradaki halk için protein kaynağıdır. Eti yiyecek olarak tüketilir. Derisi araç-gereç, el sanatları , vs. alanlarda kullanılır. Hiç bir parçasını boşa harcamamak hayvana saygı duyma biçimleridir. Deri uygulanmamış vegan seçenekleri de mevcuttur ancak deri kadar dayanıklı değillerdir. Bolga bebek sepetleri tamamen doğal malzemelerden üretilmiştir. Çevre dostu ve sürdürülebilir. Bebeğiniz için güvenle kullanabilirsiniz.
Bolga Bebek Sepetinin Bakım ve Temizliğini nasıl yaparım?
Sepetinizi sadece suyla temizleyin. Islak bir mendille ya da ıslatarak temizleyebilirsiniz. Deterjan, sabun ya da deterjan, sabun içerikli ıslak mendillerle temizlemeyin. Bu hem bebeğinize zarar verir hem de sepetteki boyaların aşınmasına neden olabilir.
Bazen taşınma gibi durumlarda sepetinizin formu bozulabilir. Sepeti eski formuna getirmek için sepetinizi tutamaçları hariç birkaç saniye suyun içine batırın ya da musluğun altına tutun. Otların yumuşadığını hissedeceksiniz. Daha sonra sepete eski formunu vererek mümkünse güneş altında mümkün değilse bir ısıtıcı önünde (güvenli mesafede) ya da vantilatör altında kurutun. Tamamen kuruduğundan emin olun.
Bolga Bebek Sepetinde Bebek güvenliği için nelere dikkat etmeliyim?
Bolga bebek sepeti içinde bebek varken taşımak için tasarlanmamıştır. Bebek sepet içindeyken kollarından tutarak taşımayın. Bebeğiniz içindeyken sepeti düz ve güvenli bir yüzeye yerleştirdiğinizden emin olun.
Sepet kullanımı 0-4 ay arası bebekler için uygundur. 4. aydan sonra bebek için kullanımı önerilmez.
Sepeti alev aldırabilecek soba, şömine gibi ısıtıcılardan uzakta tutunuz.
Fair trade nedir?
"Adil ticaret, gelişmekte olan ülkelerdeki üreticilere yardım etmeyi ve sürdürülebilirliği teşvik etmeyi amaçlayan pazar odaklı organize bir sosyal harakettir. Hareket, sosyal ve çevresel standartlarının yanı sıra üreticilere daha yüksek ödeme yapılmasını savunur.” (https://tr.wikipedia.org/wiki/Adil_ticaret) Fair Trade Labelling Organizations International (FLO - Uluslararası Adil Ticaret Tescil Kurumu) adil ticaret yapan kurumları belgelemekte ve bu ambleme sahip ürünlerin tüketilmesi hedeflenmektedir. Adil ticaret komisyonu sayesinde Gana’daki zanaatkarlar çetelerden korunmaktadır. Sepetlerinizi satin alırken temin ettiğiniz firmanın fair trade üyesi olduğuna dikkat edilmesi gerekmektedir.
Çimlerin zorlu yapısını becerikli ellerle, sabırla, emekle birlikte güzel, zevkli, dayanıklı, kullanışlı ve doğa dostu ürünlere dönüştüren bu zanaatkarların ürünlerini tercih etmek bu bölgenin kalkınmasına, geleneksel becerilerin korunup bir sonraki nesile miras kalmasına ve doğa dostu ürünleri üremeye teşvik edecektir.